Mama's meisje

Gepubliceerd op 11 augustus 2021 om 01:46

Mijn oudste dochter is voor het eerst echt uit logeren. Voor het eerst dat ze een iets langere tijd niet thuis slaapt. Heel eerlijk, het is even lekker mijn handen iets minder vol hebben. Maar ik mis haar verschrikkelijk.

Half 8
De afgelopen dagen word ik rond de klokslag half 8 gebeld met een huilende Evangeline aan de telefoon. 'Mama' zegt ze dan. En hoe erg mijn moederhart breekt, ik kan haar niet zomaar even halen. Want ze is 3 uur bij mij vandaan. Dus ik ga dan maar voor haar zingen terwijl ze mij videobelt. Soms wel 3 kwartier lang, maar het is zo mooi om te zien hoe ze dan van mijn stem in slaap valt.

Het is stiller
Overdag geniet ze lekker en doet ze de leukste dingen. En ook ik geniet even van alleen een baby die zorg nodig heeft. Zo ben ik even lekker gaan winkelen. Een keer zonder achter een peuter aan te rennen. En ik ben lekker gaan lunchen. Dit doe ik normaal ook wel, maar met een kwebbelende peuter is dit toch in eens stiller.

Slaapliedje zingen
Totdat de avond aanbreekt en ik mijn jongste na bed breng. Ik loop dan langs haar kamertje en denk dan eraan hoe erg ik haar mis.
En ja hoor, daar gaat de telefoon. Mama mag weer gaan zingen.
De dingen die ik dan als ze thuis is niet merk of zie merk ik dan wel. Evangeline is een mama's meisje. Want mama gaat zingen en een tijdje later slaapt ze. En dit doet mijn moeder gevoel echt goed.

Nog een paar nachtjes meisje, dan ben je weer lekker thuis. En dan zal mama jou eens flink knuffelen. Want mama mist jou.

Maar tot die tijd zal ik voor je zingen net zolang tot je slaapt.

Ik ga slapen
Ik ben moe
Here houdt ook deze nacht
Over Evangeline voor mij de wacht


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.