De perfecte mama

Gepubliceerd op 14 juli 2021 om 16:44

Tegenwoordig leven we veel online. En ja, ook ik ben lid van mama groepen. Vaak zie ik topics voorbij komen waarbij mama's zich voordoen als de perfecte mama. Maar hey, in mijn ogen bestaat de perfecte mama niet.

Mijn moeder

Als klein kind heb ik nooit echt 'de' band met mijn moeder gehad. Ze had het moeilijk, want mijn vader liet haar vroeg alleen met 2 kleine kinderen. En zonder geld. Gelukkig was oma daar om haar te helpen. Mijn moeder was vader en moeder in 1. En nu ik zelf kinderen heb, heb ik diep respect daarvoor. In mijn familie voelde ik mij altijd anders, ik had vele vragen over mijn vader en roots die onbeantwoord bleven. En ik werd opstandig in mijn puberteit. Mijn moeder heeft heel wat te stellen met mij gehad. Ik liep weg van huis, werd uit huis geplaatst en kwam in allerlei instellingen terrecht. Als moeder kan ik begrijpen dat je denkt dat je faalt in de moederrol. Maar hey, de perfecte mama bestaat niet.

JA!

JA , ik ben het type moeder dat opvoedt met vallen en opstaan.

JA, ik ben het type moeder die mijn dochters laat kliederen en zelf laat eten.

JA, ik ben het type moeder die mijn dochters laat ontdekken.

Maar ik ben ook het type moeder dat er altijd voor mijn dochters zal zijn. Voor elk pijntje, voor elke vieze toet en voor elke slechte ontdekking.

Maar maakt dat mij de perfecte mama?

De perfecte mama

Elke mama voedt op met haar eigen waarden en normen. Daarnaast is ook elke opvoeding anders. Dus is mijn ogen is elke mama perfect. De moedermaffia op internet maakt elke vrouw en mama onzeker. Terwijl geen 1 kind een handleiding erbij krijgt om het perfect groot te brengen. Volg jou moederhart en jou moedergevoel, dat is altijd de juiste weg. Dat is ook precies wat ik doe. En daar komen zeker ook tranen bij kijken. Want willen mijn dochters klimmen? Dames ga je gang, mama waarschuwt je dat je kan vallen. Val je? Dan zal mama je troosten. Willen ze kliederen, ga lekker je gang. Maar we ruimen samen op.

De perfecte mama is elke mama onder ons❤️

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.